MENÜ

LÓTENYÉSZTÉS

A TIMPEX KFT. ÉS A LÓTENYÉSZTÉS

A 40 éves tenyésztői munkát továbbfejlesztve a ménesben ma a világ élvonalába tartozó mének és utódaik csikói találhatók.
A kancák párosítási tervében Emerald és Gemini (Gem Twist klón), Doble’s Cento, I Love You, Corrado, Galoubet A., Addullah, Voltaire, Quidam de Revel,
For Pleasure, Escudo I., Laptop, Stakkato, Quinar, Griseldi, Weltmeyer mének szerepelnek.
Tenyészkancák, csikóik, sportlovak alkotják a ménest. A tenyészkancák között –az eredmények teljessége nélkül– eredményes sportlovak találhatók A Timpex Ménes a magyar sportló fajta tenyésztése folyik mind a mai napig.

A MAGYAR SPORTLÓ KÜLLEME, MEGJELENÉSE

Marmagassága: 165-170 cm. A magyar sportló elsődleges feladata és célja a hátas, főként a díjugrató sportra való alkalmasság. Feje testtömegével arányos, egyenes. Homloka széles, nyaka középmagasan illesztett, jól ívelt. Hosszú hátbanyúló marja van. Háta középhosszú, jól izmolt, melyhez rövid feszes ágyék és terjedelmes far, dongás mellkas tartozik. Előfordulhatnak hibás egyedek is, ezért a tenyésztésbe vétel előtt küllemileg minősítik az egyedeket. Színe leggyakrabban pej, de minden más szín is elfogadott.

FEDEZTETÉS

Termékenyítések helyben elvégezhetők, vagy lehetőség van sperma vásárlására és elvitelére.
 
Az alábbi ménekkel és a termékenyítés részleteivel kapcsolatban további információval szolgál:
Tárbály István: Tel.: +36 30 9656 181

TIMPEX CORAL

mélyhűtött sperma

TOVÁBB

TIMPEX CABALE

mélyhűtött sperma

TOVÁBB

TIMPEX CENT

friss sperma

TOVÁBB

TIMPEX APOLEON

friss sperma

TOVÁBB

TIMPEX CSATADAL

friss sperma

TOVÁBB

TIMPEX EMLÉK

friss sperma

TOVÁBB